Studentka Ekonomické fakulty JU uspěla v celostátní soutěži CzechTourism

Studentka Ekonomické fakulty a čerstvá absolventka oboru Obchodní podnikání Denisa Švecová se umístila v celorepublikové soutěži České centrály cestovního ruchu - CzechTourism o nejlepší absolventskou práci v oblasti cestovního ruchu na třetím místě v kategorii bakalářských prací.

Do soutěže o nejlepší studentskou práci v cestovním ruchu, kterou už pošesté pořádala národní agentura pro cestovní ruch CzechTourism, bylo přihlášeno několik desítek bakalářských a diplomových prací z celé republiky. Deset finalistů, kteří se ve středu 21. června v Praze utkali ve dvou kategoriích v závěrečném kole, reprezentovalo osm tuzemských vysokých škol, mezi kterými nechyběly například Univerzita Karlova, Vysoká škola ekonomická v Praze, Univerzita Hradec Králové, Vysoká škola polytechnická v Jihlavě nebo brněnské univerzity Masarykova a Mendelova.

Odborná porota ve složení Jana Šturmová (Asociace hotelů a restaurací ČR), Michal Straka (IPSOS) a Petr Manuel Ulrych (C.O.T. media) u každé práce hodnotila schopnost autora vyhledávat, třídit a analyzovat relevantní informace a pracovat s různými informačními zdroji, inovativní a originální přístup k řešení problému i praktické uplatnění popsaných principů, návrhů a myšlenek.

Letošní ročník opět potvrdil neustále se zlepšující úroveň přihlášených prací. Oceňuji zejména odvahu studentů pustit se do zpracování méně obvyklých témat,“ zhodnotila letošní ročník soutěže Markéta Vogelová, ředitelka Institutu turismu v agentuře CzechTourism.

V kategorii bakalářských prací zvítězila Barbora Geršlová z Vysoké školy ekonomické v Praze s tématem Propagace ČR na čínské sociální síti We Chat, na druhém místě skončil Daniel Strnad z Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, který se zabýval návrhem turistické regionální karty na Vysočině. Třetí místo v kategorii bakalářských prací patří studentce Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Denise Švecové, která se ve své práci věnovala přínosům Geocachingu jako produktu cestovního ruchu v Jihočeském kraji. „Velice mě těší, že naši studenti jsou schopni obstát v konkurenci škol z celé republiky. Už potřetí za sebou se zástupce z naší fakulty probojoval do pětičlenného finále. Už jen možnost prezentovat v Praze na CzechTourism své nápady významným odborníkům z poroty je pro ně obrovská zkušenost. Třetí místo za studenty z VŠE a jihlavské polytechniky pak považuji za obrovský úspěch nejen Denisy, ale celé naší fakulty. Věřím, že studenty na Jihočeské univerzitě dobře připravujeme na jejich další působení v cestovním ruchu," vyzdvihl úspěch v soutěži vedoucí bakalářské práce Petr Štumpf z Katedry obchodu a cestovního ruchu.