2014 - 2015

Diskuze na téma "Krize v malých a středních firmách"
Cílem setkání je propojit výsledky z oblasti akademického výzkumu se znalostmi a zkušenostmi podnikatelů. Tématem budou krizové situace v rámci podnikání, s kterými se mohou jednotlivé podniky potýkat a způsoby jejich řešení.
Informační schůzka pro zájemce o zahraniční studijní pobyty Erasmus+
Oddělení pro zahraniční vztahy EF organizuje informační schůzku pro studenty denního i kombinovaného studia týkající se studijních pobytů v rámci programu Erasmus+.
Kam investovat v roce 2015
Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích spoluorganizuje dne 12. ledna 2015 INVESTIČNÍ FÓRUM. Kam nejlépe investovat poradí například odborníci ze společností Akcenta, Reico ČS nebo ING Investment management.
Den otevřených dveří na Ekonomické fakultě
Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Vás srdečně zve na Den otevřených dveří v pátek 16. ledna 2015. Hlavní informační bloky o studiu ve všech oborech se konají od 9:00, 11:00 a 13:00 hodin v Aule Jihočeské univerzity "Bobík".
O Pohár Ekonomické fakulty
Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích letos pořádá pro studenty vybraných středních škol již třetí ročník sportovně vědomostní soutěže „O pohár Ekonomické fakulty“.
Srdcaři, aneb podnikáme jinak
Ekonomická fakulta Vás srdečně zve na setkání s osobností z cyklu "Srdcaři, aneb podnikáme jinak".
Naše společná přítomnost 2015 - různé kultury, jedna příroda
Dovolujeme si Vás pozvat na již pátý ročník konference Naše společná přítomnost, s podtitulem Různé kultury, jedna příroda, který se bude konat v Hradci Králové 23. a 24. března 2015.
Přihlaste se do soutěže SVOČ
Studenti magisterských a bakalářských studijních programů Ekonomické fakulty se mohou hlásit do SVOČky. Cílem soutěže je podpořit vědecké a odborné aktivity, můžete si však vyzkoušet i své prezentační a komunikační dovednosti. Vítězové jednotlivých sekcí obdrží věcné ceny. Zvláštní nesoutěžní sekce soutěže je určena i pro doktorandy.
Budějovické ekonomické dny
Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity chystá nový formát přednášek s názvem Budějovické ekonomické dny. Akce, která je určena nejen pro studenty, ale i pro širokou veřejnost, se bude konat symbolicky 22. dubna na Den Země s podtitulem Jde to i jinak. Cílem setkání je přiblížit ekonomická témata v souvislosti s životním prostředím, podnikatelskou etikou nebo životním stylem.
Srdcaři, aneb podnikáme jinak
Druhý díl z cyklu "Srdcaři, aneb podnikáme jinak" se bude konat 7. dubna 2015 od 18.30 hodin v Horké vaně. Hostem bude tentokrát Jiří Šemík, který je majitelem cyklopenzionu Blanský les.
Ministr průmyslu a obchodu vystoupí na EF
V úterý 14. dubna se v aule "Bobík" Jihočeské univerzity uskuteční přednáška ministra průmyslu a obchodu Ing. Jana Mládka, CSc. na téma Aktuální hospodářské otázky a role české ekonomiky v EU.
Naklonujte se, nebo investujte svůj čas
Interaktivní přednáška certifikovaného systematického kouče a jednatele společnosti BCF Leoše Kubíčka se uskuteční v úterý 21. dubna 2015 v 17.00 hodin v aule "Bobík" Jihočeské univerzity.
Veletrh pracovních příležitostí EURES-EUROPEAN JOBDAY 2015
Dne 14. dubna se v menze Jihočeské univerzity uskuteční již 8. ročník veletrhu pracovních příležitostí EURES EUROPEAN JODBDAY. Mezi vystavovateli budou významní regionální zaměstnavatelé, kteří si na akademické půdě chtějí vytipovat potenciální zaměstnance či stážisty. Setkat se zde můžete například se zástupci firem Robert Bosch, VZP, GE Money Bank, Kooperativa a dalšími.
Přednáška k tématu "finanční gramotnost"
Přednáška certifikovaného evropského finančního poradce Zdeňka Čecha z České pojišťovny.
Jak klepat na dveře zaměstnavatelů
Zveme Vás na přednášku, kde se od profesionálních personalistek z ČSOB dozvíte, jak na životopis, co Vás může potkat při přijímacím pohovoru a jakých chyb se při tom vyvarovat.
Typologie vhodné při tvorbě týmů
Ve středu 8. dubna 2015 v 15 hod. se v rámci výuky předmětu Rozvoj osobnosti manažera na učebně F5 uskuteční přednáška Leoše Kubíčka na téma „Typologie vhodné při tvorbě týmů“.
Podniková kultura v praxi
V pondělí 13. dubna 2015 v 15 hod. se v rámci výuky předmětu Řízení podnikové kultury na učebně M5 (pavilon Zemědělské fakulty – bývalá knihovna) uskuteční přednáška Ing. Vojtěcha Kačírka na téma „Podniková kultura v praxi“.
POZOR PŘEDNÁŠKA ZRUŠENA !!! Vybrané oblasti řízení lidských zdrojů
Ve středu 15. 4. 2015 v 11.30 hod. se neuskuteční avizovaná přednáška profesora Renöckla na téma Vybrané oblasti řízení lidských zdrojů z důvodu nemoci. Děkujeme za pochopení.
Přednáška k tématu "certifikace účetních"
Dlouholetá spolupráce Katedry účetnictví a financí a Svazu účetních se pro studenty EF odráží možností uznání několika zkoušek v rámci certifikace účetních v ČR. Proto jsme i pro tento rok připravili přednášku k této problematice, na které vysoupí významní odborníci na toto téma PhDr. Jaroslav Louka a Ing. Kateřina Benešová.
Ve třetím díle "Srdcařů, aneb podnikáme jinak" se budou točit kola
Třetí díl z cyklu "Srdcaři, aneb podnikáme jinak" se bude konat 5. května 2015 od 18.30 hodin v Café Datel v Českých Budějovicích. Hostem bude tentokrát Martin Kubáč, který je majitelem společnosti Fashion Bikes.
3rd International Week - 750 Years' Jubilee of České Budějovice (1265 - 2015)
University of South Bohemia takes pleasure in inviting you to 3rd International Week 30th November - 4th December 2015.
Den otevřených dveří na Ekonomické fakultě
Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Vás srdečně zve na Den otevřených dveří v pátek 13. ledna 2017. Hlavní informační bloky o studiu ve všech oborech se konají od 9:00, 11:00 a 13:00 hodin v Aule Jihočeské univerzity "Bobík".
Mezinárodní vědecká konference INPROFORUM 2016
V rámci příprav na 10. výročí vzniku Ekonomické fakulty bude v listopadu uspořádán jubilejní 10. ročník konference INPROFORUM s podtitulem „Ohrožená Evropa? Ekonomicko-sociální a environmentální změny“.
Zveme vás na Férovou snídani
V sobotu 9. května se uskuteční již pátý ročník pikniku Férová snídaně. Na Jihočeské univerzitě proběhne od 10.00 v Akademické knihovně Jihočeské univerzity.
Ve čtvrtém dílu "Srdcařů, aneb podnikáme jinak" půjde o duši
Čtvrté setkání z cyklu Srdcaři aneb podnikáme jinak se uskuteční 2. června v Café Datel (Piaristická 22/8). Přijďte si poslechnout člověka, který dělá věci skutečně srdcem. Hostem bude Martin Kubeš, majitel českobudějovické firmy Rebelt, která se věnuje výrobou předmětů ze zcela netradičního materiálu – použitých duší z jízdních kol.
Jihočeský Barcamp
Ekonomická fakulta JU se podílí na organizaci prvního jihočeského Barcampu, který se uskuteční v Bobíku a pavilonu učeben F v sobotu 13. června. Barcamp je mezinárodní síť otevřených konferencí a workshopů a zaměřuje se na nové trendy v internetových aplikacích, nových technologiích, reklamě a podnikání.
Štěstí s překážkou
Štěstí s překážkou je kulturně - osvětová akce o společném životě s rodinami pečujícími o osoby s handicapem. Ekonomická fakulta se pro letošní ročník stala partnerem této události, která se koná 28. září na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.
Přednáška profesora Ryozo Miury (Sendai University)
Na EF JU zavítá ve čtvrtek 1. října významný host - profesor Ryozo Miura z japonské Sendai University. V rámci své volně přístupné přednášky pro naše studenty pohovoří o příčinách finanční krize z finančního a statistického hlediska. Začínáme ve 13.15 v učebně F3.
Seminář Objevte a naplňte své sny
Jak najít to, co opravdu chceme v životě dělat a dokázat? Proč to neděláme, co nám v tom brání? Naučíme se nastavit si konkrétní kroky, které vedou k tomu, abychom naše cíle a sny dokázali uvést do naší reality.
Srdcaři aneb podnikáme jinak: Antonín Salva / Salvation Mods
První říjnové úterý vás čeká skutečná lahůdka. Hostem cyklu Srdcaři bude pan Antonín Salva, který ve své firmě Salvation Mods vyrábí zesilovače a kytarové pedály pro takové hudební hvězdy jako jsou Smashing Pumpkins, Metallica nebo Guns n‘ Roses.
EF navštíví ministr spravedlnosti Robert Pelikán
Přednáška ministra spravedlnosti JUDr. Roberta Pelikána, Ph.D. na téma Zkušenosti s novým občanským zákoníkem.
Europoslanec Jiří Pospíšil na EF - Výzvy EU pro 21. století
V rámci cylku přednášek Pluralismus v ekonomii vystoupí na Ekonomické fakultě poslanec Evropského parlamentu JUDr. Jiří Pospíšil s přednáškou na téma Výzvy EU pro 21. století.
Konference k cestovnímu ruchu - TourConf 2015
Ekonomická fakulta si Vás dovoluje srdečně pozvat na odbornou konferenci se zaměřením na cestovní ruch u příležitosti výročí 750 let od založení města České Budějovice.
Viceguvernér ČNB Mojmír Hampl na EF: Bankovní unie a Česká republika
Nákupy on-line PŘEDNÁŠKA UŽ DNES!!!
Ekonomická fakulta JU Vás srdečně zve na přednášku Mgr. Šárky Bittenglové, právničky Evropského spotřebitelského centra při České obchodní inspekci.
ÚFŘP party
I letos se s železnou pravidelností vrací ÚFŘP party. Akce, jejímž motem je zábava a zároveň finanční podpora neziskové organizace Centrum Bazalka. Letošní ročník láká tématikou Velkého Gatsbyho. V úterý 1. prosince 2015 tedy oblékněte elegantní róby a přijďte do klubu K2 nasát jedinečnou atmosféru tohoto, již brzy legendárního, večera. Vše proběhne, jak jinak, než ve stylu známé písně „A Little Party Never Killed Nobody“.
Workshopy s Českou spořitelnou
AIESEC České Budějovice pro vás připravil Workshopy s Českou spořitelnou. Se zaměstnanci ČS můžete přijít na to, jak se připravit na výběrové řízení, jak si upravit a spravovat profil na síti LinkedIn a stát se více finančně gramotnými, kam investovat, na co si dávat pozor při hypotéce a zjitit mnoho dalších užitečných informací. Workshopy proběhnou ve čtvrtek 26. 11. 2015 Pro více informací sledujte událost:
Vybrané aspekty aktivní služby pro veřejný sektor
V cyklu přednášek "Pluralismus v ekonomii" zavítá dne 3. prosince na Ekonomickou fakultu Ing. Stanislav Simbartl z Odboru řízení lidských zdrojů, Sekce státního tajemníka ministerstva obrany ČR. Při přednášce v zasedací místnosti 009 dále vystoupí Ing. Jaroslav Šetek z Katedry ekonomiky EF.
Srdcaři aneb podnikáme jinak: František Smrž a syn / Zeelandia
11. investiční fórum aneb kam úspěšně investovat v roce 2016
Chcete se dozvědět, jakým směrem se budou vyvíjet kapitálové, měnové a realitní trhy v roce 2016? Jedinečnou možnost máte ve středu 13. ledna na Investičním fóru v Českých Budějovicích (součást IF Tour).